Αθλητικές επιδείξεις 2018

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας

Αθλητικές επιδείξεις 2018

Για ακόμα μια χρονιά, είχαμε την χαρά να διοργανώσουμε τις ετήσιες επιδείξεις μας όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να παίξουν, να χαρούν μέσα από τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που είχαν σχεδιάσει οι εκπαιδεύτριες του Συνδέσμου.

Η μέρα ξεκίνησε δυσοίωνα, με μπόλικη βροχή αλλά δεν πτοηθήκαμε! Τόσο το προσωπικό και οι εθελοντές, όσο και οι γονείς και τα παιδιά μαζευτήκαμε με πείσμα για να περάσουμε καλά και περάσαμε… ΤΕΛΕΙΑ!

Ξεκινήσαμε με σκυταλοδρομίες, με τα παιδιά να βάζουν όλες τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν να φτάσουν το «έπαθλο» πρώτοι. Και τι καλύτερο έπαθλο από το να ταϊσεις λιχουδιά – καροτάκι και να πάρεις φιλάκι από το άλογάκι σου; Τα παιχνίδια και τα γέλια συνεχίστηκαν με τα «Μουσικά αλογάκια». Σκοπός ήταν τα παιδιά – άλογα και τα παιδιά – αναβάτες να συνεργαστούν καλά και να μη χάσουν τη θέση τους μόλις θα σταματούσε η μουσική. Και «πάμε τροτ» όλοι μαζί μέχρι που δεν αντέχαμε από την τρεχάλα!

Η ατραξιόν όμως τον επιδείξεων ήταν το καινούριο μας άλογο! Ένα άλογο όχι σαν τα άλλα, μα ζωγραφιστό! Οι συμμετέχοντες μετά από ψηφοφορία αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα Έκτορας Τοιχούλης και έσπευσαν να τον «βαφτίσουν» με μπογιές!

Ξαφνικά, και χωρίς προειδοποίηση, «του –τουτ», ένα τρένο κατεύθασε. Μικρό στην αρχή, δυο – τρία βαγόνια. Και να τα σφυρίγματα και να οι φωνές «έλα έλα σήκω κι εσύ, ανέβα στο τρένο!». Ώσπου το τρένο έγινε τόσο μεγάλο που δε χωρούσε πουθενά.

Φυσικά από αυτές τις επιδείξεις δε θα μπορούσε να λείπει το τραγούδι και ο χορός. Όλοι μαζί, οι εκπαιδεύτριες, τα παιδιά, οι εθελοντές και οι γονείς, τραγουδήσαμε, κατά παράδοση, πιασμένοι σε ένα μεγάλο κύκλο, το τραγουδάκι «Αν όλα τα παιδιά της γης». Και ύστερα ξεχυθήκαμε στο χορό! Τι φιγούρες, τι ρυθμός! Ο καθένας με το δικό του χορευτικό στυλ παρέσυρε και τον διπλανό του.

Καθώς πλησίαζε το τέλος της ημέρας δεν έμενε παρά να παραλάβει ο καθένας το ενδεικτικό του. Το ενδεικτικό που δηλώνει για το κάθε παιδί κάτι ξεχωριστό, για άλλον την προσπάθεια, για άλλον την υπομονή, για άλλον τη συνεργασία, για άλλον την επιτυχία, και το οποίο όλοι δείχνουν με καμάρι.

Κάπως έτσι κύλησε εκείνη η μέρα! Μια μέρα, που χωρίς τις χορηγίες του ομίλου Σκλαβενίτη και της εταιρίας Βίκος, οι οποίοι για ακόμα μια φορά στάθηκαν αρωγοί χορταίνοντας την πείνα και τη δείψα μας με χορταστικά προϊόντα και δροσερά αναψυκτικά, δε θα τελείωνε τόσο ένδοξα!

THE END

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕMΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email