Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Θεραπευτική Ιππασία;
Η θεραπευτική ιππασία είναι μια μορφή αποκατάστασης, που χρησιμοποιεί το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση.
Ποιος μπορεί να λάβει μέρος
Η Θεραπευτική Ιππασία απευθύνεται σε άτομα με σωματικά, νοητικά, αισθητηριακά και ψυχολογικά προβλήματα. 'Aτομα με παθήσεις για την αποκατάσταση των οποίων ενδείκνυται η Θεραπευτική Ιππασία πάντα και με την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρών τους, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Οι ασθένειες στις οποίες η Θεραπευτική Ιππασία είναι πιο αποτελεσματική είναι: εγκεφαλική παράλυση, βλάβες νωτιαίου μυελού, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικά επεισόδια, ρευματοειδής αρθρίτιδα, απουσία-παραμόρφωση άκρων, τύφλωση, κώφωση, απτικές διαταραχές, Σύνδρομο Down, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς, συναισθηματικές διαταραχές, νοητική υστέρηση και λοιπά σύνδρομα.
Πως μπορώ να βοηθήσω τον Σύνδεσμο;
Μπορείτε να βοηθήσετε τον ΣΘΙΕ
  1. Ως εθελοντής βοηθός στα προγράμματα
  2. Με την οικονομική σας συνεισφορά
  3. Σαν χορηγός στα θεραπευτικά και αθλητικά προγράμματα
Τι ώρες λειτουργεί ο ΣΘΙΕ;
Η γραμματεία του Συνδέσμου είναι ανοικτή καθημερινά
Καθημερινά : Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-18:00.
Οι συνεδρίες γίνονται καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00 και 16:00-18:00
Σάββατο 09:00-13:00.
Τι χρειάζεται για να γίνει κανείς εθελοντής;
Για να γίνει κανείς εθελοντής στον ΣΘΙΕ δεν χρειάζεται να έχει ειδικά προσόντα. Αρκεί να αγαπά τα ζώα και τους ανθρώπους και να έχει διάθεση και κέφι να προσφέρει. Υπάρχει δουλειά για όλους!!!!!!
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ © 2014
Powered By WEST SA